It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Lock S-foils in attack position!

2018. május 09. 08:51 - Godgre Mos

A május elseji sokk után úgy voltam, hogy ennek a kis összefoglalónak nincs már értelme. Aztán ahogy újra magamhoz tértem, beláttam, hogy nem lesz éles vágás szeptember közepén. A versenyek idén még az 1.0 alatt fognak zajlani. Az új éra 2019-ben kezdődik.


Elővettem az április végi bejelentéseket és leporoltam.
Néhány, de annál jelentősebb kártyát leplezett le a kiadó, egyes megállapítások szerint a T-65-öt újra a pályára állítja. (Hallod Tarn?)

A title - nem is

Az első ezek közül egy duál kártya, amiről meg voltam győződve, hogy "title". Nem, nem, ez bizony módosítás! De hát az kell az Integrated Astromech-nek. Kapunk erre is megoldást, de a torpedózás végleg nem opció.

Servomotor S-foils (Closed): csökken a támadó erőnk eggyel, Az akciósávunk megkapja a boost ikont, a 2-es enyhék zöld manővernek számítanak.

Tiszta sor, ha menekülni kell, zárjuk a szárnyakat. Felmerül a kérdés, ha az akciósávunk megkapja a boost ikont, akkor szerelhetünk fel Autothruster-t? Én még hivatalos nyilatkozatot nem láttam, de szerintem nem. Egyrészt, mert nem állandó fejlesztés, másrészt a kétoldalú kártyáknál a setup során dől el, hogy melyik oldala van felül, addig nem szolgáltathat alapot linkelt fejlesztésre.

A másik kiemelendő, a kártyafordítás ütemezése: az aktivációs fázis elején. Tehát nem olyan bénán, mint az U-wingnél, hogy mondhatni előre bejelentjük szándékunkat. Itt már megtörtént a tárcsázás, magasabb PS-nél a végén lépünk, alaposan megfontolhatjuk a szárny állítást.

Servomotor S-foils (Open): Az akciósávunk megkapja az orsózás ikont. Ha 3-as kanyart tárcsázunk, dönthetünk úgy, hogy piros tallon rollként kezeljük.

Taps. Van lehetőség repozícionálásra, anélkül, hogy feláldoznánk a modifikáció slotot.
Ismerve a T-65 2.0 tárcsáját, nem is lepődünk meg. Ugyanis azon a 2-esek zöldek, van 3-as tallon roll és barell roll akció is.

Kapunk egy torpedót - nem is

Szintén nagy dobás a Renegade Refit: felszerelhetünk 2 modifikációt, az EPT pontja eggyel csökken és eleve -2 pontos a kártya. Ez egy ásznál -3 pontot jelent. Fontos kiemelni, hogy ez egy torpedó slotba kerül csak. Senkit nem hallok jajveszékelni. 
Kötelező lépés volt a 2 mod slot, mert egy kell az Integrated Astromech-nek és a másik az S-Foils-nak. Más modnak úgysem lenne értelme.

És itt most igazolnám a 2.0 szükségességét: amit abban az T-65 tud (S-Foils, tallon roll, extra HP, zöld 2-es enyhék), az 1.0-ban a következőkkel lehet elérni. 


Egy kicsit elidőznék azon, hogy mit jelent ez az idei versenylistám esetében. Tarn Mison a refit segítségével -2 pontot hoz a csapatnak. Minden slotja kihasznált, max a robotot tudnám M9-G8-ra cserélni. Rex-re sem jut értelmes fejlesztés, Jess kaphatna esetleg Autothrusters-t. A regionálison talán egyszer tudtam használni, mert a magyar meta nem TLT rajongó. Egy Primed Thrusters, Advanced Optics jó választás. A wookie kaphatna valami szaftosat. Rey helyett C-3PO, de akkor tovább csökkenne a tűzerő. Predátorral viszont nőne, de le kell mondani az önfeláldozó képességekről.

Elkezdem a tesztelést ezzel:

Jess Pava (25)
R2 Astromech (1)
Primed Thrusters (1)
Integrated Astromech (0)

Tarn Mison (23)
Renegade Refit (-2)
M9-G8 (3)
Integrated Astromech (0)
Servomotor S-Foils (0)

Lowhhrick (28)
Draw Their Fire (1)
Hotshot Co-pilot (4)
Rey (2)

Captain Rex (14)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder

Haladjunk tovább egy személyzettel

Magvaválló, ja nem Magva Yarro: védekezéskor TL-ot tehetünk a támadóra. Nahát, Tarn Mison a fedélzeten. Emellé jól passzol az M9-G8. Erősen az ARC-ra gondolok. Bár az ARC optimuma nem ez lenne.

 

Két (három) új X-wing pilóta

Kullbee Sperado (PS7, EPT, 26pt): boost vagy barrel roll után is átforgathatjuk a Servomotor kártyát.

VI-vel az utolsó közt léphet, de igazándiból a PS9 manapság kevés hogy ez hasznos legyen. Annyira nem örvendek.

Leevan Tenza (PS5, EPT, 25pt): miután végrehajtottunk egy boost akciót, kaphatunk egy stresszt, hogy kapjunk egy kitérést jelzőt.

Kitűnő menekülő funkció. Tekintve, hogy a szárnyunk ilyenkor csukva van, zöldek a 2-es enyhék, a stresszt sokkal könnyebben veszejthetjük el. Egész jó! De én nem a menekülésre alapítom a seregem.

És az U-wingek

Saw Gerrera (PS6, EPT, 26pt): mikor egy baráti hajó 1-2-es távolságban támad és stresszes vagy van legalább 1 sérülés kártyája, újradobhat 1 támadó kockát.

A tematikája kitűnő, de ezért még nem tenném asztalra. Milyen stressztűrő hajót tennék mellé? A-winget (8 zöld)? ARC-ot (6 zöld)? Vagy az új X-winget (6 zöld)? Bingo! Ugye, hogy tematikus.
Azért mindenképp alkotok egy UXX variációt, ha ismert lesz a teljes csomag.

Benthic Two Tubes (PS4, 24pt): miután végrehajtottál egy fókusz akciót, átadhatsz egy fókusz jelzőt egy 1-2 távolságban lévő baráti hajónak.

Látható, hogy Recon spec-ért kiállt. Illetve a 2.0 tesztjátékából tudjuk, hogy van egy tesója Edrio Two Tubes X-wingen a következő képességgel: mielőtt aktiválódna, és fókuszált, végrehajthat egy akciót.
Máris tudjuk kinek fogja adni a fókuszt, de egyébként is nagyszerű támogató funkció.

Ezt meg is röptetném:

Benthic Two-Tubes (24)
Sensor Jammer (4)
Renegade Refit (-2)
Kanan Jarrus (3)
Rey (2)
Pivot Wing (0)

Wedge Antilles (29)
Intensity (2)
Renegade Refit (-2)
R2-D2 (4)
Integrated Astromech (0)
Servomotor S-Foils (0)

Norra Wexley (29)
Predator (3)
Magva Yarro (2)
M9-G8 (3)
Alliance Overhaul (0)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder

Swarm tactics

A Gold Squadron fantáziáját az 5 hajós T-65 swarm izgatta, ezért csináltak is pár tesztet, a manapság legrettegettebb formációk ellen. A Final Form ellenit még a megjelenéskor megnéztem. Mint a sáskák. A FennGhost verziót még nem láttam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr2113901312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása