It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

II. győri Star Wars versenyek napja

2018. január 30. 21:58 - Godgre Mos

Már tavaly megszületett az elhatározás, hogy a 2018-as évet a birodalom oldalán harcolva fogom megkezdeni. Pedig kezdtem beleszokni a lázadói szerepbe. Valamint a kezdetekben és most a Konfliktusban is szkámolok.

20180121.jpg

És így is lett. Tettem ezt azért, hogy megismerjem a "gonoszok" észjárását és csillapítandó a kíváncsiságom a birodalmi élmény iránt. (Az unokahugaim kérdezik egy-egy hajóra rámutatva, hogy ez "jó" vagy "gonosz".)
De lehet, hogy mindez csak azért történik velem, mert Kovács Imi adott egy kitűzőt?

Építkezés

Mint minden verseny felkészülés, a lista para feszültségében telt. Van egy régi mániám, tankkal végigmenni egy aszteroidán - hogy a klasszikusokkal éljek. Már régóta porosodik a polcon a Decimátor, az elsők között szándékoztam csatába vinni. Az, hogy ez épp egy eszkalációs verseny, nem épp az ideális alkalom.

Az alap felállás Kenrick, aki azt a félelmetes 0 agilitást tudja megemelni eggyel, a fedélzeten Palpával és Isard-dal, aki szintén a védelmet szolgálja egy ingyenes kitéréssel. EPT-nek pedig egy Lone wolf került fel. Pedig jó ötletnek tűnt.
Na jó, íme a magyarázat: az első körben gyengének tűnt egyedül a Deci, ha Palpát védelemre tartogatom, akkor kellene a támadást is erősíteni.
Miért említem egyedülinek? Mert ha az egyik lista tesztelésnél Márk nem hívja fel a figyelmet, hogy a 60 pontban 2 hajót KELL hozni, akkor a verseny napján szembesültem volna vele.
Fekete pont a szervezőknek vagy a fészbuknak. Szóltam is egy nem szervezőnek, aki szólt egy szervezőnek.

Oké, újratervezés. Épp a fent említett teszteléskor jött rám az érzés, hogy cseppet sem élvezetes a Decimátorral repülni.

Akkor hagyjuk a Decimátort és nézzünk egy ászos listát!
Egy otthoni teszt meccsen Vader-t és Inkvizítor küldtem csatába egy szedett-vedett rebel listát irányító Misi ellen. Rosszul is repültem, Csuvi pedig nagyon gyorsan szétszedte őket. A továbbiakban egy Aggressor és két TIE küzdött az életéért, de a vereség elkerülhetetlen volt.

A verseny előtti szerdán még egy Decimátoros és egy Quckdraw-s listát táncoltattam meg. Mindkettő csatát nyert, de QD-t élvezetesebb volt igazgatni. Erősen gondolkoztam, hogy vele indulok.

De győzött a vágy Deci megmérettetésére. Már csak a kisegítő személyzet kiválasztása volt hátra. Wampa alap. Ehhez próbáltam illeszteni Omega Leader-t, Inkvizítort és Zeta Leader-t is. Utóbbit reptettem is és tetszett. De Tomax Bren is ott volt a casting-on.

Az eszkalációs ponthatárok miatt azonban szerényebb kísérőket kellett választani. Az idei youtube-os közvetítéseket nézve választottam egy Gunboat-ot és egy TLT-s agresszort a csapatba. Ez azonban egy komoly döntés elé állított: Lone wolf/Obsidian TIE vagy Determination/Wampa. Az előbbit választottam, nem teljes magabiztossággal.

Így megint úgy indultam a versenyre, hogy a konfig nem került asztalra.

1. meccs: Timkó Attila, 2 Wookie Gunship

Timkó Attila

Wookiee Liberator (26)
Expertise (4)

Wookiee Liberator (26)
Expertise (4)

Total: 60
View in Yet Another Squad Builder

Módos Gergő

Commander Kenkirk (44)
Lone Wolf (2)

Obsidian Squadron Pilot (13)

Total: 59
View in Yet Another Squad Builder

"Pfúú, folymatos tűzben leszek" - gondoltam a listát meglátva. Ez nem igazán kedvezett a még lengén öltözött csapatnak. Alapvetően jól repültem, az aszteroidás hibától eltekintve. Külső szemlélő ezt máshogy láthatja! :)

Sajnos egy Structural Damage 0-ra tette az 1-re emelkedett védekezésemet és vagy 5 környi akciót áldoztam, hogy levakatjam, hiába. Pedig erre alapoztam a védekezésem. :)

Eredmény: vereség 30-60

Bővebben a videóból:

2. meccs: Mészáros Benedek

Mészáros Benedek

"Backdraft" (27)
Snap Shot (2)
Cluster Missiles (4)
Guidance Chips (0)
Special Ops Training (0)

Soontir Fel (27)
Daredevil (3)
Autothrusters (2)
Stealth Device (3)
Royal Guard TIE (0)

"Countdown" (20)
Lightweight Frame (2)
Adaptive Ailerons (0)

Total: 90
View in Yet Another Squad Builder

Módos Gergő

Commander Kenkirk (44)
Lone Wolf (2)
Emperor Palpatine (8)

Obsidian Squadron Pilot (13)

Nu Squadron Pilot (18)
Harpoon Missiles (4)
Long-Range Scanners (0)

Total: 89
View in Yet Another Squad Builder

A Mészáros klán szinte állandó szereplői a versenyeknek, a létszám negyedét adják. Nagyon jó látni, ahogy a srácok egyre jobbak. Értem ez a repülésükre és a kreatív listaépítésükre. Benedek volt az, akivel még eleddig nem csatáztam.

20180121-round2.jpg

A hajók alatt feszül Dani elveszett mat-ja.

Soontir-t egy érdekes Daredevil EPT-vel hozta, ami izgalmas manővereket engedett neki, de a létfenntartó Push the Limit-et áldozta fel érte. Backdraft-tól annyira nem féltem, de Countdown-t nehéznek tűnt leszedni.
Az elsődleges célpont persze Soontir volt, a Gunboat-om rá tette a célpontot. Benedek azonban bátran repülve, fókusz nélkül hagyta az ász pilótát, Palpatinnal támogatott lövésem pedig 1 életre lőtte. Nem vagyok benne biztos, hogy nem mulasztotta el az Autothrusters használatát - sajna nekem sem volt rá gondom.
A következő áldozat Countdown volt, aki stresszesen, szintén fókusz nélkül kapta az áldást. Aztán én következtem. Az obszidiánnal el akartam távolodni, de mindhárom ellen ráesett és azonnal ki is végezték. Aztán Soontir daredevil módon utána fordult a Nu-mnak és megsorozta.
Arra már nem is emlékszem, hogy Benedek melyik hajója esett el előzör, de azt az én Gunboat-om követte, majd a megcsáklyázott Backdraft magával rántotta a másik 1 életes hajót.
Vagy nem is így történt? A Gunboat-om mentése annyira leterhelt, hogy ez is kiesett.

Ebben a 90 pontos forulóban érkező Palpatine nagyon erősnek bizonyult a támodások erősítésében. Benedek szépen elintézte a két támogató hajóm, és ha Soontir-on Push the limit van, akkor a Decimátorom is elveszhetettett volna.

Emlékszem egy tavalyi versenyen Benedek még csak nézőként vett részt, de mára versenyzővé érett. Számolni kell vele a továbbiakban, mert a megszerzett tapasztalat és a lelkesedés egyre magasabbra emeli.
Gratulálok neki és Mikinek is, aki a bronzot vitte haza.

Eredmény: győzelem 90-35

3. meccs: Tóth Ádám

Tóth Ádám

Kylo Ren (TIE Silencer) (35)
Push the Limit (3)
Advanced Sensors (3)
Autothrusters (2)
First Order Vanguard (2)

Nu Squadron Pilot (18)
Harpoon Missiles (4)
Flechette Cannon (2)
Long-Range Scanners (0)
XG-1 Assault Configuration (1)

Nu Squadron Pilot (18)
Harpoon Missiles (4)
Flechette Cannon (2)
Long-Range Scanners (0)
XG-1 Assault Configuration (1)

Sienar Specialist (17)
Twin Laser Turret (6)
Lightweight Frame (2)

Total: 120
View in Yet Another Squad Builder

Módos Gergő

Commander Kenkirk (44)
Lone Wolf (2)
Ysanne Isard (4)
Emperor Palpatine (8)

Obsidian Squadron Pilot (13)

Nu Squadron Pilot (18)
Harpoon Missiles (4)
Long-Range Scanners (0)
Os-1 Arsenal Loadout (2)

Sienar Specialist (17)
Twin Laser Turret (6)
Lightweight Frame (2)

Total: 120
View in Yet Another Squad Builder

Ádámot nem szerettem volna kapni a végére. Rutinos birodalmi játékos, én meg még csak a bemelegítő köröket róvom fekete színekben.
Mikor ránéztem a listájára és megláttam rajta a stresszet adó Fletchette ágyúkat, már búcsúztattam a Isard-ot, aminek az kitérése ingyenes akció.

20180121-round3-1.jpg

Ádám szétszórta a csapatát, majd a szokásos kettőt előre, egyet oldalra módszerrel egy pontba húzta őket. Én eleve egy csomóban mozogam, szerettem volna koncentrált tűzzel megszabadulni Kylo-tól. Ádám elhibázta, hogy a tapsifülest nem választotta le, így beszorult a tömegbe és pár kör alatt leesett.

20180121-round3-2.jpg
Ezt követően nagyszerű kerülgetés, fordulgatás következett. Az Nu-m kapott két Harpoon-t, de túlélte. Eztán repülő bombának használtam és igyekeztem Ádám hajói mellett tartani.
Sajnos csak lassan koptak a Gunboat-ok, jól jöttek Ádámnak (is) a kitérések.
A végjátékban Ádám két Gunboat-ja lelépett újratölteni és az egyik az utolsó körben beleeresztette a Decimátorba a csáklyát. A két társát levágtam, de a tankom otthagyta a fele pontját.

Nagyon izgalmas, taktikus csata kerekedett, ahol szerencsére a rettegett Fletchette-ek nem játszottak szerepet. Nagy hibát nem vétettem, ez is hozzásegített a győzelemhez.

Eredmény: győzelem 95-29

Meglepetésként ért, de (ismét) második lettem. Egyálttalán nem volt elvárás, inkább csak remény a jó eredmény.
A Decimátor jól szerepelt, a repülés is nagy kedvvel ment. Emperor Ádámot legyőzni már éppen elég siker volt. A nyereményemen pedig veszek egy Sushi Go!-t. Mert beígértem a saséskosban, hogy arra fogom költeni.

Óriási gratula Nagyrempinek, aki ismét első lett!

2gyswvn-silver.jpg

Hasonló dizájnja lesz a Championship Arrabona sorozatnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr4013614421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi Olvasó 2018.01.31. 20:49:12

De jó volt olvasni, köszönjük, Gergő!
A videót is hamarosan meglesem!
süti beállítások módosítása