It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Erő vagy alázat?

2019. január 14. 14:58 - Godgre Mos

mit vigyek a nemzetire?

trollon-800.jpg

Komoly dilemmában vagyok a nemzetire készülve: az eleddig legtöbbet repült csapattal vagy újévi fogadalmamhoz híven valamilyen meta közelivel induljak. A döntésben segített az az info, hogy 50 környező országbeli sikerre éhező, heti 20 meccset ugyanazzal a rajjal lenyomó top pilóták fogják kiegészíteni a kexen nevelkedett magyar ászokat. (Na jó, a 20-as részt csak a fantáziám festette oda.)

Ha újba kezdek, az valami torpedó alapú lenne, annak hatékonysága miatt. Ha nem így teszek, úgy érzem, fejben feladtam a versenyt, mert kedvenc párosomat nagyon kevésnek érzem a jelenlegi birodalom uralta mezőnyben. Mindazonáltal nem csak a jó szereplésért, hanem a játékélmény és a közösség miatt töltöm a hétvégét a családomtól távol.

Segíthet a döntésben, ha összeszedem a gondolataimat a lehetséges opciókról. A hangar bay-ről sem szabad megfeledkeznem.

TrollON

  • Major Vynder / Outmaneuver / Fire-Control System / Proton Torpedoes / Advanced SLAM / Os-1 Arsenal Loadout = 62
  • “Redline” / Proton Torpedoes = 53
  • Captain Jonus / Proton Torpedoes = 45
  • Major Rhymer / Cluster Missiles = 39

Még az 1.0-ban kedvenceimmé váltak a Gunboat-ok, annak ellenére, hogy nem tudok velük repülni. Kora 2.0-ban Bencsi hozta pályára ellenem Vynder őrnagyot. Azóta, ha birodalom, akkor nehezemre esik kihagyni.
Felépítményben semmi kreatív - mint ahogy a csapat többi tagjánál sem. Talán az egyetlen izgalmas bevállalás az Outmaneuver.

Redline szinte kihagyhatatlan, mivel a best buy a birodalmi flottában. Csak a minimum proton torpedó rajta, hogy beférjen két jobbféle bombázó.

Major Rhymer-t legtöbbször Advanced Protonnal láttam, de kockázatosnak éreztem kihagyni az range 3-as erős lövéseket, ezért cluster rakétákat tettem fel, így 1-3-ban áldhatom vele az ellent. Ha sikerülne úgy lőnöm, hogy használhatom a rakéta képességét és bónuszt lövést is leadhatok, rém fontos lenne egy kockamódosító arra támadásra is. Erre a feladatra Jonus századost szerződtettem, aki 2 kocka újradobást biztosít neki - és magának is.

Így szummárum 3 proton torpedó és egy 1-3-ban lőhető cluster fenyegeti a világbékét. Nem egy agyégető csapat, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet vele hibázni.

Bizonyára vannak ennél ütősebb birodalmi csapatok is, de ez lenne a, amivel még én is elbírok. Ádám - regionális bajnokunk - ajánlott még Sloan-t is a csapatba, amin még elgondolkodom.

TrelIG

Ennek a csapatnak gyökerei az 1.0-ba nyúlnak vissza, ahol egyik kedvenc párosom az IG + Moralo Eval volt. Hamar ráállt a kezem, hogy egy hasonló brigátot kattintgassak össze az új érában is. Lássuk a legvalószínűbb konfigot, majd később az alternatívákat.

  • IG-88B / Outmaneuver / Fire-Control System / Ion Cannon / Tractor Beam / IG-2000 = 89
  • Krassis Trelix / Trick Shot / Ion Cannon / IG-88D / Marauder / Han Solo = 87
  • L3-37 — Escape Craft / Tactical Officer = 24

Az IG-Trellix párossal játszottam a legtöbbet a 2.0-ban - gyakorlással együtt kb. 15-öt -, de konkrétan ezt ebben a formában még nem tettem asztalra. A működés lényege, hogy mindkét főhajó sikertelen támadás esetén ágyúval bónusz lövést adhat le. A Firesray-nél a módosítókról az alapképesség - speciális fegyveren egy újradobási lehetőség - és Han Solo gondoskodik. Ez utóbbira nincs szükség, ha a védekezés után marad kalkuláció, amiből 2 is lehet az IG-D segítségével.

Mivel az IG-vel sokszor fordulok meg (ez szerintem hibás játék, de türelmetlen vagyok, na) az Outmaneuver-től sokat várok. Az ágyúk a kontroll miatt fontosak, ahol ebben az összeállításban újdonság a Tractor. Egy 5-ös vagy 6-os pilótát ha fel lehetne kenni egy sziklára az Trellix-nek nagy lehetőséget adna a csapásra.

Mindezekben nagy segítséget nyújthat egy koordináló hajó. Főleg az IG-nek, hogy legyen lock-ja a fire-control system-hez vagy mielőtt megfordul, kaphasson kalkulációt.

Opciók

Trelix

Dengar: Ini3-on sokan képesek flenkelni - oldalba kapni - ebben az esetben nem kapcsol be Dengar. Az is igaz, hogy ebben az esetben Han Solo-ra sincs szükség.
Debris gambit: Trellix védelmét erősítendő, azonban a Tractor-t be kéne áldozni

IG

Seismic: a Tractor helyett. A közelbe merészkedő ászokat lehetne rendszabályozni. Jelen pillanatban erre a megoldásra hajlok.
Trajectory + Seismic: a FCS + Tractor helyett. A FCS annyira nem lenne fontos, egyrészt mert 2x lőhetünk, másrészt, ha kijön a lépés koordinálással kaphatunk lock-ot. (Miért ne lenne fontos, néha nagyot akarunk ütni és kell a módosító.)
Trajectory + Proton: itt már az Outmaneuver is ugrik. Mivel a bomba launch leginkább az első ütközéskor történik meg, a proton leginkább bombázók és tie swarm-ok ellen hatékony.
Advanced Sensors: a traktor és az outmaneuver már nem fér be, az elusive jó választás lenne helyette.

Kutya

Erős lehetőség még L3-37 helyett Gunrunner-t hozni. Bosszantó kis dög, amire én még deadman's switch-et is szeretek rakni, hisz keresi az ellen közelségét.

trelig-800.jpg

Hangar bay

Van a talonban egy harmadik csapat is, amit a második napon szeretnék kipróbálni. Ugyan egyszer repültem már Dengar-Fenn párossal, de a második repülés még mindig csak próbának számít.

Nem bírok magammal és megint olyan listát építek, ami nem hétköznapi. Majd elmorzsolok egy rózsafüzért vezeklésül.

  • Dengar / Intimidation / Proton Torpedoes / Contraband Cybernetics / Punishing One / R3 Astromech = 92
  • Fenn Rau / Outmaneuver = 74 (az Outmaneuver ütközik az IG-vel)
  • Jakku Gunrunner / Deadman’s Switch = 30

És egy kis spoiler, miért viszem Fenn-t harcba.

fang-part.png

Szólj hozzá!
Címkék: listák Nationals

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr214561462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása