It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Qi'ra kever

2018. szeptember 19. 14:07 - Godgre Mos

daenerys-targaryen.jpeg

Randevú

Reptetném Han-t Qi'ra-val.
A hölgy képessége: "While you move and perform attacks, you ignore all obstacles that you are locking."

Magyarul valahogy így: "Amikor mozogsz vagy támadást hajtasz végre, figyelmen kívül hagyhatod az összes akadályt, amit bemértél."

Ez engem arra enged következtetni, hogy nem érvényesül Han képessége, ha aszteroidán állok.

Egy FFG cikkben ez íródott: "Together, they let you fly right through any obstacles you're locking and gain the extra die from Han's ability when firing through those same obstacles—without also granting an extra defense die to your target."

Ez azt mondja, hogy érvényesül.

Hogy jön ez ki?

Szerintem úgy, hogy "perform attack" nem engedett aszteroidán és ezt hagyhatom figyelmen kívül.

Han képességében pedig, a már megkezdett támadásról beszél: "if the attack is obstructed by an obstacle". Ahhoz, hogy tudjuk, hogy egy támadás akadályozott, kell célpont is, tehát már performáljuk az attakot.

Tádá, él a képesség!

Ótrájder öcsém!

És ha akadályok, át kell gondolnom Dash-t is.

"While you move, you ignore obstacles." Tehát nem szenvedem el a kockadobást, a stresszt és az akció elvesztését. De nem lőhetek aszteroidáról. Ez rendben.

Az Outrider cím:
"While you perform an attack that is obstructed by an obstacle, the defender rolls 1 fewer defense die. After you fully execute a maneuver, if you moved through or overlapped an obstacle, you may remove 1 of your red or orange tokens."

Vagyis:
"Amikor végrehajtasz egy támadást ami egy akadály által akadályozott, a védekező 1-gyel kevesebb védekezőkockával dob. Miután teljesen végrehajtottál egy manővert, ha áthaladtál vagy átfedésbe kerültél egy akadállyal, levehetsz 1 piros vagy narancs jelződet."

Egy Trick shot-tal ez nagyon durva. 4 kocka + 1 kocka TS = 5 és az ellenfél 1-gyel kevesebb kockával dob. Nagy pontatlanul egy olyan, mint egy 6 kockás lövés. Egy 3 agilis hajó ellen mindkét oldalon fókuszt feltételezve 2.5-ös sebzés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr7014249247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása