It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

4296-os X-wing csapat! Vííígyázzz!

2018. október 27. 12:16 - Godgre Mos

Már vagy fél éve megfogalmazódott bennem, hogy a győri X-wing bázis kevéske, de lelkes tagjait csapatba kellene szervezni. Akkor még távolnak tűnő magyar nemzetin jó lett volna közös zászló alatt menetelni. A nemzeti ugyan késik - januárra tolódott -, de nem maradtunk nagy esemény nélkül ősszel sem. Kedves kollégánk Sebők Ricsi gondoskodik szórakoztatásunkról és megrendezi a Red Squadron Open-t, ami kitűnő apropót szolgáltat, hogy egységbe tömörülve vegyünk részt rajta.

4296th-logo.png

[Dobpergés] Ezennel megalakult a 

4296th Arrabona X-wing Team

 

A csatlakozásnak van feltétele is: évente egyszer budapesti vagy külföldi FFG versenyen, valamint háromszor győri rendezésű versenyen való részvétel.
Annak ellenére, hogy fentebb utaltam a győri X-wing közösségünkre, a csatlakozásnak nincs lakhelyi feltétele (ugyan Békéscsabáról nehéz teljesíteni a győri részvételt). Illetve nem kizáró ok más csapat tagjának lenni. Jómagam is csatlakozom Red Squadron tagok közé.

Az induló csapat

Az október 28-i győri Arrabona Championship verseny egyben a 4296th Arrabona X-wing Team alakuló eseménye is. Bár nem lesz minden potenciális tag jelen, számítok jó pár csatlakozó tagra.

Akikkel már együtt bandázunk:

Piedl Zsolti: 2017-ben az első Store-on találkoztam Zsoltival, azóta közösségünk oszlopos tagja, rendszeres edzőtársam. Többször jártunk budapesti eseményen. Alapvetően birodalmi és söpredék csapatokkal repül.

NoxiDragon: bár az utóbbi időben kicsit ritkábban, de sokat kergettünk egymást a pályán. Dávid az utóbbi két Arrabona Championship bajnoka. Jogot nyert a RSI Mesterek Tornájára, sajnos az RSO/RSI-re nem tud jönni, de a nemzetin ott lesz. Scum játékos, lázadó elhajlásokkal.

Tóth Ádám: regionális Bajnokunk, aki ugyan Budapestre száműzte magát, megmaradt győrinek is. Az RSO-n nem, de a másnapi RSI-n versenyez. Hithű birodalmi pilóta. 

Remport Laci: régi motoros, a győri társasélet lelke, aki a 2.0 érkezésével újra hadrendbe állt. Az utóbbi időben többször volt szerencsém összecsapni vele. Nem felejtett el "biciklizni". Birodalmi és söpredék színekben szokott asztal mellé állni.

Mészáros Matyi: az egyik fiatal tehetségünk, aki jön velünk az RSO-ra. Valószínűleg ő lesz a mezőny legifjabb pilótája. Valószínű e sorok olvasásakor tudja meg, hogy várom a csapatba. Lázadó típusú játékos, óriási B-wing fan, bátran vesz elő szokatlan listákat.

Francsics Gábor: tiszteletbeli tag, gyerekkori barátom. Neki köszönhetem, hogy találkoztam az X-wing-gel.

Megkülönböztető jelzés

Bár az ősz munka szempontjából nagyon terhes számomra, azért odáig eljutottam, hogy ezt a bejelentést megtegyem és némi külsőséggel is előrukkoljak.

Szerettem volna egyen pólót is csináltatni, de sajnos nem készültem el a logóval annyira, hogy azt bátran textilre tetessem. Viszont kitűzőt csináltattam és játékosaink ajándék alt-art kártyákkal jutalmazzák az ellenük vesztő játékosokat. Tehát ha kell a kártya, tessék veszteni. :) Persze csak vicc volt. Minden ellenfél kap kártyát.

soontir-card.png

bomber-mono-card.png

A kitűző majdnem jó lett, még kellett volna pár óra, hogy megérjen. A fenti színes és mono logók már közel vannak a véglegeshez.

4296pins.jpg

A névadásról

Már a győri csoportban meglengettem a csapat alapítást és persze elkezdődött a találgatás, miért is 4296. Szóba jött az élet értelme, a 96-os körzetszám és az inverz 69 is, de a valóság sokkal prózaibb, kiábrándítóbb és személyesebb.

Gyerekkoromban a szocializmus nyugdíjas éveit élte. Mint minden iskolásra, rám is kötelező érvényű volt, hogy a jövőt egy úttörő csapatban építse. Ugyan nem értettem és nem is állhattam, de mégis része volt az életemnek. Örökre belém égett, amikor Szántó tanár úr elüvöltötte magát az alakulótéren:
"4296-os Lenin úttörőcsapat vííígyezzz! Zészlónak belról tiszteeeelegj!"

lenin.jpg

Senki ne higgye, hogy bármiféle baloldali érzelem vezérelt a névválasztásban. Szeretném, ha a hobbim továbbra is politikamentes maradna. Szóval mindenki nyugodjon meg! :)

Ebből az időből rám maradt egy kitűző. Az idő forgószele nem söpörte be örökre egy sarokba, vagy 10 éve ráakadtam, megtartottam. Ez volt a legerősebb tényező a névadásban.

De volt még más is. Gyerekkori barátom Gábor volt, aki megismertette velem a játékot, akivel már akkor a 4296-os csapat tagjai voltunk.

És persze az galaxis legerősebb, legmenőbb X-wing csapata is támogatta az elhatározást, hogy 4296th legyen a név: 186th Squadron. Felsorolni is nehéz lenne az eredményeiket.

Az Erő legyen velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr5814324191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása