It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Gerrera galeri

2018. február 15. 19:13 - Godgre Mos

swx74_spread.png

Sokak vágya teljesülhet a frissen bemutatott hullámmal. És ugye senki nem au Useless-wing-re gondol. Hiába a 2 legénység és a system slot, a Rogue One emblematikus hajója a futottak még kategóriára sem érdemes.

Bizonyára más is megfigyelte már, hogy az újonnan érkező fejlesztésekkel a népek inkább a pesszimista hozzáállást választják. Általában én sem vagyok másként.
Most sem. Egy nagy talpas, csak előre lövő hajó? Csak egy sikertörténetet ismertünk. A múlt idő nem teljesen jogos, hisz van még pár mestere az IG-knek (Zoli, Marci, Jesper Hills, Simeon Dellapina).

A tárcsája megmentheti a járművet, de itt nem teszi. A gyors megforduló hiánya sokat elvesz az értékéből. A K-turn megvonással szoktak balanszolni erős hajóképességeket. Itt nem tudom mire gondolt a költő, hogy kimaradt.
Tehát igencsak erős pilótaképesség kellene ahhoz, hogy az U-wing megítélése változhasson. És itt nem "erőspistára" hanem habanero-ra gondolok.

Mit tudunk?
Kapunk egy system Targeting Scambler-t. Izgalmasan kezdődik, ráhelyezhetjük egy 1-3 távolságban lévő ellenséges hajóra egy kondíciós kártyát. Mit tud a kártya? Hogy range 1-ben nem módosíthat kockát ellenünk? Nem is tudtam, hogy tiltva lesz a TLT és a rakéták. Szerintem egy kupac lószar, de eddig többször tévedtem, mint igazam volt.

Tudjuk, hogy csupán két új pilóta lesz, vélhetőleg mindkettő EPT-vel és ütős support képességgel. Muszáj nekik. Lövés hatékonyság növelésre nincs szükség, arra az egy-két alkalomra minek.

Két legénység is jön, de ők ugye máshova is ülhetnek. Egyikük még ismeretlen, mint ahogy a Th...Cor... kártya is.

Úgy vélem az U-wing csak a köret, a husika az X-wing.

Biggs kipöckölése óta csak Wedge az, aki néha feltűnik az asztalon - és Rookie Pilot-ot is láttam mostanában.
A névadó visszatérésére még azok is várnak, akik nem a lázadók oldalán harcolnak. Jómagam el sem tudtam képzelni, mily módon kaphatna vérfrissítést. (A tálalásra értem, nem a kártya tulajdonságokra.) Már több home-made fejlesztés napvilágot látott, de csak szívfájdalmat okoztak.

t-65-home-made.png
De most! Az FFG is meghallotta a fohászt. Mondhatni megfohászkodott. A sallang (U-wing) mellé T-65-ös upgrade jön. Kapunk egy két oldalú title-t és talán egy csak neki szóló módosítást. Jót tenne, ha emelné a felszerelhető módosítások számát, mint a Kihraxz-nál.

Kapunk 5 darab PS1-es pilótát. Az 5-nek úgy van értelme, hogy 19 pontos lesz, amihez még hozzácsaphatunk 1 pontos astromech-et IA-val és kész is az X-wing swarm.

Az újabb 3 nevesített harcos csak hab a tortán. A 7-es, EPT-s Kullbee Sperado képessége egy "Servomotor S-foils" fejlesztésre hivatkozik. Ez bizonyára a kétoldalú title, de a szöveg nem passzol a kártyán láthatóval – a szöveg törése fura. (Szerk: Megvan a megoldás, az S-foils után van még egy Open és Close szöveg.) Bár az FFG kettő ennél nagyobb bakit is belecsempészett a beharangozó cikkbe (az U-wing talpán T-65 talp volt és fehér-piros színezést emlegettek).

Pár gondolat még Saw Gerrera fejlesztésről. Megkaptuk a rebel Darth Vader-t. Egy sérülésért cserébe, az összes fókusz kritre fordítható. Persze nem U-wingre való, mert ehhez lőni is tudni kell, de Han Solo mellett nagyon el tudom képzelni (plusz R2-D2).
Egy ARC-170 regen, esetleg egy wookie gunship?
Illetve fantáziálok egy outrider-re ültetésen is, ha valaki lebontja a pajzsot az ellenről egy Plasma torpedóval, nagy károkat tud okozni.

Apropó torpedó, ha van már super rakéta Harpoon képében, kellene egy jobban teljesítő torpedó is. Vagy olcsóbb. Utoljára a Wave 9-ben jött a Seismic, előtte pedig a 7-ben a Plasma és az Extra muníció. A kiherélt Scout-ok óta nem látunk torpedót. Szóval szerintem jönni fog egy hamarosan. Elég hosszú a lista akik várnak rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr7113670548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása