It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Az utolsó X-wing

2018. december 14. 15:13 - Godgre Mos

ca2018-3-players.jpg

Az RSO óta eltelt időszakban rettenet keveset tudtam játszani. Összesen 4 meccsem volt teszt jelleggel. Futtattam Dengar-t háromszor és egyszer próbálkoztam Drea-val. Nem voltak rosszak, de még nem éreztem rájuk.
Számomra az év utolsó versenye és lehet, hogy az utolsó x-wingezése is. Sajnos nem csak én, a győri közösség is nagyon elfoglalt. Páran azzal a nyavajás Keyforge-dzsal.

Mivel erős szándékomban áll(t) a nemzetire is a TrellIGz listámat vinni, hamar eljutottam oda, hogy most is őket állítom pályára. Utólag kicsit megbántam, mert bár nagyon szeretem az ion brigádom, van még jó pár kipróbálandó ötletem.

Kis közösségünk mondhatni a szokásos gárdával jelent meg, kiegészülve öt budapesti kollégával, 14-en vágtunk neki a napnak. Kiemelten üdvözölve Ricsit és Andrist, akik először jártak nálunk.

1. meccs / Harangozó Andris

Del Meeko (30)
Crack Shot (1)

Gideon Hask (30)
Crack Shot (1)

Iden Versio (40)
Crack Shot (1)

“Howlrunner” (40)
Crack Shot (1)

“Night Beast” (26)

“Wampa” (30)

Total: 200
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Szerencsémre az első meccsen kikaptam az egyik "Győrben újoncot". Andris 6 nevesített TIE/ln-t hozott, mindenféle cifra trükkel. Nem is volt ötletem, hogy kerüljem el az össztüzet. Annyiban könnyített a helyzetemen, hogy bár csaliként, de leválasztotta a két legkisebb hajót a többitől. Így esett el először Wampa.

Natív és Howlrunner támogatott találatok sora kezdte szívni az életeim. Az IG-vel elszámoltam magam és a zöldek sem segítettek ki. Nem álltam túl jól, de volt sanszom fordítani. A játék végi 6. percben a három életes Gunrunner-em egy 3 kockás támadást készült kivédeni, hogy majd visszalőjön és a következő körben rávágja az egyik TIE-t egy aszteroidára úgy, hogy mozgáskor is újra átmegy rajta. De nem jött össze. A 3 találat védés nélkül bement, így ördögi terven dugába dőlt. Azt hiszem ez volt a momentum. A rosszul reptetett IG ellenére még lehetett volna pozitív vég számomra.

Eredmény: vereség (~80-113)

2. meccs / Remport Gábor

AP-5 (30)

Braylen Stramm (50)
Hull Upgrade (3)

Wedge Antilles (52)
Marksmanship (1)
Proton Torpedoes (9)
R5 Astromech (5)
Hull Upgrade (5)
Servomotor S-foils (0)

Evaan Verlaine (36)
Proton Torpedoes (9)

Total: 200
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Nem szeretem a torpedókat, legalábbis ha a rossz oldalán állok. Gábor csapatában ketten is ezzel a fegyverrel próbáltam bomlasztani. Sikerrel. Ez volt a kulcsa is a meccsnek. Bár látványosan nem követtem el hibát, de inamba szállt a bátorságom és a Firespray-jel hátat fordítottam az érkezőknek, kitéve magam a torpedó zápornak.

ca2018-3-r2.jpg

Ha szembemegyek és nem sikerül blokkolni, akkor viszont range 1-es lövéseet kapok. Úgy érzem, ez lett volna a jobb taktika. Trellix hátralövésével, ionozással egy hajót leszedhettem volna.
További tényező, hogy Gábor piros kockái nem reagáltak az újradobásokra. Mind az elsődleges, mind a torpedó támadásokból sokkal többet is beszedhettem volna.
Az utolsó lövéskörben dőlt el meccs. Az AP-5 leszedte a már egy életes Gunrunner-t, aki ugyan rárobbant a támadójára, már pontot nem szerzett.

Eredmény: vereség (115-117)

3. meccs / Tóth Peti

Old Teroch (56)
Daredevil (3)
Proton Torpedoes (9)

Kad Solus (54)
Elusive (3)
Proton Torpedoes (9)

Joy Rekkoff (52)
Fearless (3)
Proton Torpedoes (9)

Total: 198
View in Yet Another Squad Builder 2.0

3 Fang 3 erős pilótával és proton torpedókkal. "Nem szeretem a torpedókat, legalábbis ha a rossz oldalán állok." Az ászokkal még csak elboldogulok, de az a plusz 1 kocka az nagyon tud bántani.

ca2018-3-r3.jpg


A játszma egész jól alakult. Joy Refoff - röviden Jerkoff - volt az első akire szemet vetettem. Kavicsra küldtem, de lejött, kivégzésre készülődtem, de visszanyalt. Ahelyett hogy megöltem volna a gurításaimnak hála, vérző sebeimet nyalogatva vonszoltam magam tovább. Addig nem panaszkodom a kockákra, amíg nem tolják el durván az eredményt. Itt nem ez történt, de ez volt a momentum a meccsen. Szépen fogytak a hajóink, bármi lehetett volna a végén. Azonban Peti ügyes navigációja, mozgékony hajója és magasabb inije tette a történet végére a pontot. Végül is egy fél OldT-vel megnyerte a játékot.

Eredmény: vereség (~170-200)

4. meccs / Piedl Zsolt

Boba Fett (80)
Trick Shot (1)
0-0-0 (3)
Marauder (3)
Dengar (6)

Constable Zuvio (33)
Marksmanship (1)
Pattern Analyzer (5)
Ketsu Onyo (5)
Proximity Mines (6)

Kavil (42)
Expert Handling (2)
Ion Cannon Turret (6)
Han Solo (4)
R4 Astromech (2)

Total: 199
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Az hogy Zsoltival már többször kerültünk párba versenyen, valószínűleg azt jelenti, hogy hasonló kvalitással bírunk, hasonló csapatokat szeretünk reptetni. Boba/Kavil/fatZuvio kombóval készült a versenyre. Félelmetes hármas, bármelyikre koncentrálok, a másik kettő kellemetlenkedik. Zuvio a múltkori meccsünkön nagyon megbántotta az IG-met.

Középen helyeztük el a kavicsokat. Talán Zsolti ezzel akart a szélen, de nyílt színen ütközetre kényszeríteni. Én nem voltam olyan bátor, hogy ezt felvállaljam és balról indulva, az aszteroidamezőn átgázolva oldalba kaptam a csapatát.

Bobát érte a felütés, Trellix range 1/trick shot lövése mellett az IG és tugboat is célba vette. Ha jól emlékszem 2 élete maradt. Eztán csúnya hibákat követtem el, nem kalkuláltam Zuvio képességével és a felszerelt Pattern analyzer-rel sem. Megint IG itta meg a levét. Ostoba voltam na. Boba és az IG-m elhullott, majd a kis röfim is. A nagyon egészséges Trellix egyedül maradt a sántikáló Zuvióval és a pajzs nélküli Kavil-lal.

Olyan irányba helyeztem a Firespray-t hogy Kavil ionja ne befolyásolja a repülését és Zuvio trükkjeitől is távol maradjon. Ez bejött, szépen elfogyasztottam őket.

Eredmény: győzelem

 

Hatalmas nagy gratula Greiner Tominak a győzelemért, Daninak a második helyért és Dávidnak, a hazaiak legjobbjának a harmadik helyért. Fel kell szívnunk magunkat és rossz házigazda módjára nem engedni a vendégeket nyerni. :)

Az összesítés ellenére nem bánkódtam, mert nagyszerű csatákat vívtam kedves kollégáim ellen. Mindegyik ütközetben benne volt a győzelem lehetősége.
A csapatot nagyon szeretem, de el kell gondolkoznom, hogy ezen az Ini-n alkalmasak-e versenyezni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr9714482884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása