It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

2017/29-31. hét meccsei

2017. augusztus 10. 15:09 - Godgre Mos

Mondjuk, hogy nem sopánkodom a meccsszám miatt.

2017.07.23

Scurrg BG Biggs+Lowhhrick - Gábor / VASSAL

Gábor rám bízta a csapata összeállítását, gondoltam, akkor csinálunk egy Wave XI tesztet. Megkapta a 4xTLT TIE Aggressort. Magamnak pedig Nym Bomblet Biggs és Lowhhrick párossal kiegészítve.

Nym-et nagyon szerencsétlen íven indítottam a swarm ellen, Biggs-ék előbb odaértek és míg a TIE-k 1 körben ledarálták az X-wing-et, miközben a támadásuk zéró eredményt hozott. A rosszul öszpontosított támadásaim miatt nem akartak lepotyogni a TIE-ok. A TLT lövések 1 védekezős hajók ellen nagyon hatékonyak, tippre 90%-a betalál (TLT vs 1 AGI+F = 1.3 DAM). Nym még csinált néhány klassz bombázást, de aztán kivérzett mindkét újonc hajó.

Hozzáteszem, Biggs olyan bénán védekezett (értsd: zöld kocka dobások), hogy talán egyszer volt értelme a Lowhhrick-nak átadnia a reinforce tokenjét.

Eredmény: vereség 175-25

2017.08.04

Scurrg BG Biggs+Lowhhrick #2 - Tóth Ádám (Quickdraw, TIE Aggressor, Tomax Bren)

Azt kell mondjam, Nym jó. Az összeokoskodott felépítményem működik, sőt youtube-on publikált meccseken is feltűnt már a lista, igazolva a gondolatmenetem.

Ádám ellátogatott a főhadiszállásra, ahol (sajna csak) egy meccset sikerült lecsapatni.

A birodalmiak a bal felső sarokban araszoltak, a lázadók a pálya aljáról indultak felfelé, Nym egy kicsit jobbra tolva, de nagyobb ütemben. Az érkezés szinkronban volt, de a poén elmaradt a végén (lásd a képet).

adam_20170804_1.jpg

Nagy kedvem lett volna odabombázni, de ezt Biggs és a wookie is nehezményezte volna. Pedig olyan szépen tettem a bombázóm seggét.
Némi "szóváltás" után a gunship elment balra, Biggs még maradt blokkoló pozícióban, Nym pedig kipróbálta a Tallon roll-ját. A bomber elesett, Biggs szintén, mikor bekövetkezett ez a szituáció, egy fel nem robbantott és a frissen ledobott bomblet jóvoltából. 

adam_20170804_2.jpg

Bár a 4 bombarobbanásból csak 1 sebzés ment be, az autoblaster és a gunship szétütötte az aggresszort. A már sérült Quickdraw pedig feladta a jó kondiban lévő Lowhhrick és gyengélkedő Nym ellen.

Eredmény: győzelem ~130-70

2017.08.06

Retro Biggs BYZ Gunner - Dorottya

Retro felkészülési meccs. Dorka ismét bizonyította, hogy ügyesen repül. A tipikus kezdő hibák nem vethetők a szemére. Pláne úgy, hogy ezeket még én is művelem.

Luke-kal (és Biggs-en kívül minden T-65-ös pilóta) nem való a sürejébe repülni. Magas pontértéke miatt gyorsan célponttá válik és bukunk az üzleten. Így történt ez most is. A játék harmadánál úgy tűnk csúnya vereséget szenved Dorka csapata. Luke leesett, Chuwie 1 pajzson és a Z is sérült.

dorka_20170806.jpg

De jött a momentum, Chuwie-val egyszerre blokkolta a B és Y szárnyút, befejezte Biggs-et. A következő körben sem voltam jó pozícióban. Leesett a Z, majd a Y is. 

Face to face maradt az 5 életes wookie a fullos B-wing-gel. Közel körülrepülve az YT 4 kockás lövéseitől 3 kör alatt leesett a B, miközben 1 kivételével kicsúszott annak tűzvonalából. Azonban az utolsó halálos lövés előtt lejárt az idő, pontozással (3 ponttal) én nyertem volna. A játék kezdéskor történt molyolás miatt, még egy ráadás kört szavaztunk meg, amikor is B-nek kampec lett. Így Dorka nyert. Megegyeztünk döntetlenben.

Eredmény: döntetlen :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr6212725618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása