It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Arrabona Championship 2018/2

2018. március 27. 19:23 - Godgre Mos

Nok Dávid beszámolója

 ca18-2_1.jpg

Az Arrabona Championship idén másodszor került megrendezésre a szokásos ütemtervvel. Minden második verseny speciális formátumú. A márciusi ennek mérten négyhajós formátumú volt. Ami annyit jelent, hogy a listáknak minimum négy hajót kell tartalmazniuk.

A verseny előtti tesztelésekre lelkesen készültem 2db StarViper és 2db K.Fighter-rel, de hamar rá kellett jönnöm, hogy elvérzés a vége ennek a párosításnak. Teljesen kétségbe estem, hogy mégis a Söpredék mivel tudja képviselni magát ezen a versenyen. Sok ötlet eszembe jutott, de másoktól is kértem segítséget a lista megalkotása okán. Végül úgy döntöttem, ez egy amolyan laza lista lesz mindenféle győzelmi vágy nélkül. Assaj+Fenn Rau+2db Z95. A főhajók nyilván Assaj és Fenn. A 2db Z95 csak elterelés volt. Nagyon fontos eleme volt a listának, hogy Fenn-el nagyon jól kell dobni. Na igen… elgondolás volt.

Asajj Ventress (Lancer-class Pursuit Craft) + Push the Limit + Latts Razzi
Fenn Rau (Protectorate Starfighter) + Push the Limit + Concord Dawn Protector + Autothrusters
Binayre Pirate (Z-95 Headhunter)
Binayre Pirate (Z-95 Headhunter)

1.kör

Piedl Zsolt

"Omega Leader" (TIE/fo Fighter) + Juke + Comm Relay
"Quickdraw" (TIE/sf Fighter) + Adaptability + Special Ops Training + Fire-Control System + Lightweight Frame
"Night Beast" (TIE Fighter) + Twin Ion Engine Mk. II
"Pure Sabacc" (TIE Striker) + Veteran Instincts + Adaptive Ailerons + Lightweight Frame

Zsolt ellen szeretek játszani. Mindig kreatív listákat hozz és általában jól is repül velük. Változatos, jó meccseink vannak többnyire. Nos. Ez nem az a nap volt. A lehető legnagyobb lelki nyugalommal ültem le. Egy elvárásom volt. Minimum egy hajót leszedni. Ami végeredményben hihetetlen módon sikerült is. Majd egy második is elhullott, de az már részben egy aszteroidának volt köszönhető. Tekintve, hogy nem tegnap volt a meccs, már nem tudom melyik két hajója maradt meg, azt tudom, hogy a dobásaim szépen letudta védeni. Majd végül Assaj utolsónak elvérzett.

100-41 (Vereség)

2.kör

Horváth Márk

Green Squadron Pilot (A-wing) + A-Wing Test Pilot + Juke + Snap Shot + Autothrusters + Chardaan Refit
Green Squadron Pilot (A-wing) + A-Wing Test Pilot + Juke + Snap Shot + Autothrusters + Chardaan Refit
"Dutch" Vander (Y-wing) + Twin Laser Turret
Ahsoka Tano (TIE Fighter) + Black Market Slicer Tools + Veteran Instincts + Captured TIE + Sabines Masterpiece + Operations Specialist

Márk ellen régen játszottam. Manapság nem volt ideje versenyre jönnie, de most lett. Később kiderült, hogy igencsak jól tette. Nem fogok hosszasan írni a meccsről. Egy A-Winget sikerült leszednem, de végül nem volt kellő sebzésem több leszedéséhez. Sajnos nem egy komoly listát hoztam és nem is játszottam úgy. Ennek ellenére is nagyon jó játék volt és élvezetes. Ami manapság fontos kritérium.

100-23 (Vereség)

3.kör

Kohonicz Mihály

Syndicate Thug (Y-wing) + Twin Laser Turret
Syndicate Thug (Y-wing) + Twin Laser Turret
Ruthless Freelancer (G-1A Starfighter) + Tractor Beam + Mist Hunter + Fire-Control System + Ketsu Onyo
Cartel Marauder (Kihraxz Fighter) + Ion Dischargers + Pulsed Ray Shield + Munitions Failsafe + Guidance Chips + Vaksai + Harpoon Missiles

Helyben is vagyunk. Misi hasonló játékos, mint Márk. Ráérés szempontjából. Ő volt az egyik Scum a versenyen és sajnos már az elején láttam a listája leggyengébb pontját. Legalábbis én azt hittem. A PS2-es K.FIghter a Harpoon-nal. Az első listáimban szerepelt az az összeállítás és rosszul szerepeltem vele. A PS2 okán nem volt alkalmam sokszor ellőni a HP-ét. Korán kell TL-elt rakni és az ellenfél általában később lép. Ergó tudja kontrollálni, hogy tűzívből kerüljön ki vagy R1-be szálljon be. Misi K.Fighter-jénél és ez lett a veszte. Ezúttal már egy nyugodtabb, koncentráltabb játékot folytattam. Elindultam a pályan körözve a hajókkal, hogy félúton ráforduljak Misire. A terv szépen működőt. Még a semmirekellő Z95 is tudott sebezni. A PS2-es hajója hamara elhullott, és a végjátékra maradt a G1A és Fenn Rau párharca. Fenn a csodás dobásaimnak, mint aznap már sokadszor összesen 1 HP-vel bír, míg a G1A még azért el volt látva. Kezdetben próbáltam úgy menekülni, hogy később ráforduljak, de a HP-ém miatt végül feladtam az ellentámadás tervét. Végig Range3-ban menekültem, számítva arra, hogy az AutoR kisegít. Így is történt. Utolsó körben Misit lött, míg én védekeztem R3-ban. Sikerült, majd lejárt az idő. A meccs végeztével elégedetten pakoltam vissza hajóim. Maximálisan kihoztam belőle, amit lehetett.

66-73 (Győzelem)

4.kör

Mészáros Miklós

"Backdraft" (TIE/sf Fighter) + Crack Shot + Special Ops Training
Carnor Jax (TIE Interceptor) + Crack Shot
"Pure Sabacc" (TIE Striker) + Crack Shot + Adaptive Ailerons
"Omega Leader" (TIE/fo Fighter) + Crack Shot

Miklós szintén MÁV-os, mint én. Örömmel ültem le vele szemben, hogy megmutassam mégis ki a jobb vasutas. Listájában ismerős elemek is voltak. Az általam régen szeretett Carnor Jax-em. Mivel natúr volt, az elején eldöntöttem már, hogy őt a legvégén fogom kilőni, ha eljutok odáig. A TIE Striker volt a figyelmem középpontjában az elejétől fogva. Pure esetenként 5 kockás támadása igencsak kellemetlen volt számomra. Miklós hibát követett el, amikor átröptette egy aszteroidán. Akció nélkül elveszett bárány volt a hajóim ellen. A halála meg is történt. Backdraft eltávolítása után nyeregben éreztem magam. Talán a nap legfelhőtlenebb meccse volt. Ez mondjuk köszönhető annak, hogy vasutasok vagyunk és mindketten ki kapcsolódhattunk.

33-100 (Győzelem)

 

A versenyt végül 8.-ként zártam. Egy fun listával nem is vártam mást, de legalább jót játszottam.

A versenyen végül 10-en voltunk. A végső TOP3 igencsak érdekes lett ismét. Nálunk valamiért mindig képviseli magát a TOP3-ben mindegyik frakció. Ezúttal a Lázadás nyert, őt követte a Birodalom és végül a trónfosztott Söpredék.

ca18-2_2.jpg

A következő verseny 2018.04.22-én lesz. Hagyományos DF, mely tesztelésül szolgál a Regionálisra.
Az erő legyen veletek. :)

Szerk: alant láthatjátok a listákat és eredményeket. Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mennyire kreatív a metától távoli csapatok repülnek. Ha részt veszek az eseményen, csak én trollkodom bele egy FSR vagy NuQD variációval. :)
Aki Győrbe jön, erre számítson. Bár a következő esemény a regionális árnyékában talán egy kicsit eltér majd ettől.

List Juggler

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr8813784366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása