It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

A Császár új ruhája

2018. március 06. 10:50 - Godgre Mos

A 14. hullám elsodorja a Lambdát?

swx74_spread.png

Nem vagyok birodalmi játékos, nem is tudok birodalmiul gondolkodni. Az alábbiak felületesek és lehet félregondoltak is. Amolyan első érzések.

A legutóbb etap két hajójából még csak a ÁGi (Assault Gunboat) repült vérizzadás közepette. Továbbra is tartom, hogy a legnehezebb frakció.

(Már a bejelntéskor megszületett ez  a szöveg, de idáig kellett várni, mire lett időm meggereblyézni.)

Az új hullám a rebel oldalról határozott erősítést kap a T-65 felélesztésével, a Reaper-rel pedig a "gonoszok" kapnak egy hasonló mértékű segítséget. 

Az első pillantásra nem lelkesedtem, majd a Krennic és kondíciós kártyáját elolvasva-belegondolva megemelkedett a szemöldököm.

Commander Krennic

"During setup, before the "Place Forces" step, assign the "Optimized Prototype" condition to a friendly Galactic Empire ship with 3 or fewer shields."

"A játék kezdetén még a hajók felhelyezése előtt, rendeld hozzá at "Optimized Prototype" kondíciós kártyát egy baráti Galaktukus Birodalmi hajóhoz, ami 3 vagy kevesebb pajzzsal rendelkezik."

És a kondíció, de még teljes az info:

"Increase your shield value by 1. Once per round, when performing a primary weapon attack, you may spend 1 die result to remove 1 shield from the defender. ..."

"Növeld eggyel a pajzsod értékét. Körönként egyszer mikor végrehajtasz egy támadást az elsődleges fegyvereddel, elkölthetsz egy dobást eredményt, hogy levegyél a védekezőről egy pajzsot."

Megkérik az árát, de jónak tűnik a hatás. Modifikáció slot használat nélkül kap egy pajzsot, majd még valódi betalálás nélkül is lebont egy pajzsot.

Mely hajókra érvényes? Assault Gunboat, TIE Advanced, TIE Advanced Prototype, TIE Aggressor, TIE Bomber,  TIE Defender, TIE Fighter, TIE Interceptor, TIE Phantom, TIE Punisher, TIE Reaper, TIE Striker.

Amit igazán megerősít, az a TL hiányos ászok, mint a Kőbányai vagy a Borsodi. Soontir Fel-re tudom legjobban illeszteni, de elképzelem Vader-en, Ryad-on, az Inkvizítoron vagy Wampa-n. Az AGi-n és a Strikeren is jól mutat.
Hmm, Wampa, ha van krit, alálövés, ha nincs pajzsbontás.

Pilóta - Major Vermeil / PS6

"When attacking, if the defender does not have a focus or evade token, you may change one of your blank or focus results to a HIT result."

"Támadáskor, ha a védekezőnek nincs fókusz vagy kitérés jelzője, átforgathatsz egy üres vagy fókusz dobásodat találatra."

Ehhez kellene egy magasabb PS-ű HotShot Co-Pilot hajó, aki leszedeti előre a fókuszt. De hát épp ő lenne a támogató hajó HSCP-vel! Így kevésbé lenne gusztusos célpont: Ha magasabb PSű rálő, tuti ugrik a fókusza, visszalövéskor meg már működik a hatás. Alacsonyabb PS-ű ellen már nem izgalmas, mert rajta még ott lehet a fókusz.

Death Troopers

"After another friendly ship at range 1 becomes the defender, if you are inside the attacker's firing arc at range 1-3, the attacker receives 1 stress token."

"Miután egy másik baráti hajó 1-es távolságban védekező lesz, ha benne vagy a támadó tűzívében, az kap egy stressz jelzőt"

Ezzel a fejlesztéssel a csapattal kellene repülni. Elfoglalja mindkét slot-ot, más esetleg értékesebb támogatót kizárva. Expertise ellen egészen kiváló. Ha párosítjuk egy jó pilótával értékes kombóhoz juthatunk.
A fenti Vermeil őrnagyon valszeg azt eredményezné, hogy mindenki őt lövi.

És a többiek

Az PS1-et 18-19 pontra várom - 26 a 6-os EPT-s csúcspilóta, PS-enként -1, és még egy az EPT-ért, az legfeljebb 19 -, ami összehasonlítva egy bombázóval, igencsak dícséretes lenne.
PS2-es Bomber Shuttle 6H0S 16 pont, a Reaper 21-ért (Lightweight Frame-mel a 2-es védekezés miatt) 3-as tűzerővel és +2 pajzzsal. Good deal. És még egy különbség, ebbe beleteheti sötét hátsóját Palpatine császár.
Az alap Lambda is ennyibe kerül, de az röpképtelen. Bár az is igaz, hogy Palpát nem visszük táncba.

A tárcsájáról csak azt tudjuk, hogy nem lesz kellemes a 2-es kanyar, de biztos vagyok benne, hogy lesz fehér derékszög. Reményeim szerint megforduló is. Szerintem a Lambda is a fehér kanyar hiányát szenvedi.
Szóval a tárcsa döntő lehet.

Ami viszont a szemem előtt lebeg - és az FFG-nek is - egy 4-es fogat Reaper Tactician-nel (23 pont) és egyéb szemétséggel.

Az Advanced Ailerons valszeg hasonló tudású lesz, mint az Adaptive Ailerons. Így Systems Officer-rel és Twin Ion Engine-nel, az íves előmozgás is kapcsolja a Systems Officer-t, aki TL-t ad, ha pedig a tárcsa manőver is zöld, akkor újabb TL jár.

Mi lesz a scum-mal?
A versenyszférában alig érnek a cut-ba. Egyetlen reményük (reményem), hogy a Solo filmmel jön egy szaftos csomag.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr6213685828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása