It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

Már megint egy bombázó

2017. november 29. 09:38 - Godgre Mos

resistance-bomber.jpeg

Hallottam véleményt, miszerint ez a hajó ronda és olyan mintha egy tőkesúllyal elcseszett tengeralattjáró lenne. Az előbbivel nem értek egyet.

Engem azonban nem a formája aggaszt. Első blikkre nem érzem az értékeit. Előredob egy bombát? Arra mindenki számítani fog. 7-es erősségű a legnagyobb pilótája, az ennél jobbak már a felrakáskor az elkerülésre játszhatnak. Mivel nagytalpas és nincs megfordulója, úgy fog mozogni, mint egy platós IFA. Egy felépítmény 33-45 pont, csodálkoznék, ha valaki kettőt hozna (itthon főleg az ára miatt). Na jó, azért kijön egy fapados változat 30 pontból, akkor talán.
A Targeting Syncronizer lehet még értékes támogató funkció, főleg a torpedós támadásnál, ahol a TL mellett kell fókusz is. Volt egy gondolatom a Minefield mapper-re is, de butaság, jobb system-et is lehet választani.

Átnézve a lehetőségeket szerintem két irényban lehet indulni az építkezésben:

TS változat
Trajectory Simulator + aktivációs bombák. Az Ordnance Silos kötelező és bombából sem az alap Seismic-et, hanem a Thermal-t admám mellé, plusz még egy Advanced Optics (esetleg Pattern Analyser, mert az AO kellhet Poe-nak). Ez így egy 8 pontos upgrade csomag.

AC változat
Accuracy Corrector + akciós bombák: így fix 2 hites körbelövésünk lesz, a fókuszunkat védekezésre, a TL-t a Synchronizer-rel másoknak adhatjuk.
A csomag 11 pontért : Accuracy Corrector, Ordnance Silos, Cluster Mines, Sensor Cluster

Abból a szembontból is újdonság a hajó, hogy az első primary turret + system slot kombós, így ha maxolni szeretnénk a fegyverét, szerintem az AC alap fejlesztés.

Nézzük a pilótákat.

Crimson Squadron Pilot / PS1 / 25 pont
a TS (33 pont) és AC (36 pont) változattal futtatnám

Crimson Specialist / PS4 / 27 pont
"Mikor felteszed a bomba jelzőt, amit a tárcsa felfedése után dobtál ki, a jelzőt a hajóval érintkezve bárhova teheted a pályára"
Trollkodnék egyet: az "Action:" fejléces bombákat is a manőver felfedése után tesszük le. Szerintem az aktivációs fázisban ledobandó bombákra gondolt a költő. (Vagy csak nekem nem egyértelmű.)
A képességet kihasználandó a TS változat illik hozzá, de mindenképp felszerelném a Deflective Plating (DP) vagy Engine upgrade modifikációt, nehogy belefussunk saját csapdánkba. Az olcsóbbik verzió (DP) egy 36 pontos hajót eredményez.

Cobalt Leader / PS6 / 28 pont
"Támadáskor, ha a védekező 1-es távolságban van egy bomba jelzőtől, eggyel kevesebb védekező kockával gurít"
Mivel az akciós bombák maradhatnak fent a támadás idején ésszerű lenne az AC változattal felszerelni, ami 39 pontos hajót eredményez.

Crimson leader / PS7 / 29 pont 
"Mikor támadunk és a védekező benne van a tűzívünkben, elkölthetünk egy HIT vagy CRIT eredményt, hogy a védekezőhöz rendeljünk egy "Rattled" kondíciós kártyát"
Rattled:
"Mikor sérülést szerzel egy bombától, elszenvedsz egy plusz kritikus sérülést is. Aztán vedd le ezt a kártyát. Akció: dobj egy támadó kockával. Fókusz vagy HIT eredménynél leveheted ezt a kártyát"

Lehet, hogy én vagyok pesszimista, de nem játszanék arra, hogy egy következő körben majd jól megbombázom a delikvenst. Talán egy hasonló adottságú nagytalpas hajót igen, de fürge kicsit nem. 
Azért egy akcióval fizetni fog a megkondíciózott hajó, mert ugye senki sem szeret magán célkereszttel repkedni.
Nem tudom melyik változat lenne a jobb hozzá, de már üthetjük a 40 pontot.

Advanced Optics és Poe
A fókusz függő Poe-nak jól jön az Advanced Optics, mert így az Intensity helyett más EPT is szóba jöhet. Mondjuk Veteran Instincts, vagy Predator, vagy Outmaneuver vagy ... eljött az Expose ideje. Nem viccelek.

Resistance hajók
A bomberen kívül csak a T-70-es létezik (* meg a Falcon) , ami nekem azt mondatja, hogy legalább még egynek kéne lenni. Szerintem az FFG azért nem mutatja be az A-winget, mert ha kiderülne, hogy az is nagy dobozos, a "4 bank" menőveres gondolat (miszerint a Silencer is azért nagy dobozos) ténnyé érne.

Egyébként is nagy a hallgatás a Silencer körül, semmit nem tudunk róla, míg a többi hajóról már mindent.
Na jó, nagy kicseszés lenne azokkal a 4 bank, akik akril sablon készletet vettek. A valós oka a nagy doboznak a hajó nagy mérete és részvényesek kielégítése.

silencer-base.jpg

Itt látszik jól, mekkora is a Silencer, simán megérdemelne egy nagy talpat.

Szó ami szó, nem fostam le abokámat sem félelmemben, sem izgalmamban az új bombertől. Hasonlóan az U-wing-hez, ez is csak egy filmes kötelező darab.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr5513401921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása