It's a trap

X-wing ütközet napló & egyéb értekezések amatőr szemmel

FAQ 4.4.0 - a rendszerváltás

2017. október 26. 13:37 - Godgre Mos

Egy gyors reagálás a tegnap közzétett új FAQ-ra. 

nerf.gif

Biggs megborotválása

Immáron semmi indok nincs, hogy ezt a játékot X-wing-nek hívják, mert mind a hétköznapi, mind a verseny listákból hiányozni fog ez az ikon. A kevés kivételtől eltekintve már csak korlátozásokkal van értelme pályára vinni az első hullámok hajóit. Jó lenne egy szabálygyűjtemény, ami a retro formátumot definiálná. Az FFG-től ez nem elvárható, hisz ezzel a FAQ-kal az új hajók helyét és a további bevételeket alapozta meg.

Advanced SLAM

Erre a gyengítésre adott magyarázat ("chance to respond") elfogadható számomra. Miranda remélhetőleg még így is pályán lesz. Éppen tegnap én már így játszottam vele és rendben volt.

Attani Mindlink - az előfizető nem kapcsolható

Kellett a nerf, aminek több módját is el tudtam képzelni, köztük ezt is. Azonban egy range 1 szabályt jobbnak tartottam volna. Több fegyver is lett volna ellene: bombák a szétugraszásra, rakéták, Ruthlessness, a furcsa-féle ARC Caster. Ahogy Manaroo-nak is fájt a nerf, talán itt is elég lett volna.

Jumpmaster kasztrálás

A JM dobozára rá kellett volna írni, hogy "Minőségét megőrzi a kiadástól számított 2 évig". És még így is tovább tartott. Hülyeséget beszélek, nem is húzta addig. Elbagatelizáltam, nem csak erre a hajóra vonatkozik a fogyaszthatóság.
A kialakult helyzet nem bosszant, csak az az ordas hiba, hogy amit a kiadással elkövettek.

Genius

Tetszik a módosítás. A Bomblet-re is kellett ez a fajta kiigazítás és az ütközés kezelésre is.

Sunny Bunny (aka Sunny Bounder)

Ezt nem tudtam, hogy 0 kockát is újra lehet dobni. Új lehetőséggel módosult a képessége, újra kell számolni a valószínűségeket.

Feedback Array

Ne már! Nem használható cloaking közben. :)

Gunner

Megerősítették a Gunner/IG-88D crew/IG-B kombó működését. Muhhahha!

Pulsed Ray Shield

Hmmm, már nem használható az 1 előre kiváltására (ha fent a pajzs)

Több más piros betűs bekezdéssel bővült a biblia, amelyeket alkalmasint lehet, hogy felemlegetek majd.
Illetve van jónéhány rész, amit nem értek, de remélem Ricsi ír majd bővebben és szakszerűbben.

Szerintem kellett a petárda. A verseny konfigokat szétüti, karácsonyig talán leül a zacc, majd az új hajókkal újramix lesz. A hétköznapi játékot - itt Győrben - nem igazán befolyásolja.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itsatrap.blog.hu/api/trackback/id/tr8313087330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi Olvasó 2017.10.28. 09:11:15

Az a baj a játékkal, hogy túl nagyot akar vele fogni az FFG. Állandóan újít, frissít, aztán a végeredmény már csak a fanatikusoknak érthető. Nagyon kisillott a dolog. Ha belegondolok, hogy régen úgy jellemeztem, mint egy modern kori és hatalmas szabadság fokú sakk, akkor mára azt mondanám, már csak nyomokban hasinlít rá. Túlbonyolították. Én már az írásaid többségét sem értem. Az x-wing nem lesz így népjáték, új tagokat nehéz találni, a régieknek meg nagyon résen kell lenni, vagy különben lemaradnsk. Sajnos...

Godgre Mos 2017.10.28. 18:39:27

@Régi Olvasó: Néha meg kell kavarni a kakit, mert különben megkövesedik. :) Igazándiból a versenykörnyezetet robbantották szét. Az otthoni játékot nem zavarja. A konyhaasztalon eddig sem volt 3 darab JumpMaster vagy Fair Ship Rebels formáció.
Én izgalommal veszem elő az új hajókat, de ugyanezt érzem, ha TIE küzd X-wing ellen. A szomszédaimnál rendezünk Haloween X-wing partit, ahol a legmodernebb gép egy T-70-es X-wing lesz.
Szóval csinálhat az FFG amit akar, mi már jól tudjuk érezni magunkat.
süti beállítások módosítása